2017. május 9., kedd

2017.05.09-10-11.: Holdnaptár

TELIHOLD, SKORPIÓ

Hahó Holdhallgatók!

A Telihold napja a szerda lesz, de már ma érezhetjük hatását. A víz őselem miatti lelki hullámvasút, a Telihold miatti érthetetlennek tűnő belső feszültség nehezíthetik mag napjaink. Sokan extrém fáradtsággal és dekoncentráltsággal küzdhetnek, míg mások a lelki démonjaikkal. A holdnaptár tippjeivel könnyíthetünk a nehézségeken.
A munkában nagyon nehezen mehet a koncentrálás, és gyakoribb lehet az alulmotiváltság is. Ha teheted tarts gyakrabban rövid szüneteket. A feszültség ellen kipróbálhatod a hasi légzés gyakorlását. Különböző gyógyteák is segíthetnek, hogy könnyebbé varázsold a napjaid; a ginzeng tea növelheti az energiaszinted, a levendula-, vagy citromfű teák segíthetnek, hogy nyugodtabb legyél, míg a csalántea felpörgetheti a jócskán belassuló anyagcseréd. Próbálj kedves, türelmes és megértő lenni másokkal. Jellemző ugyanis ilyenkor, hogy a múltba fordulunk, álmodozunk, emlékezünk. Így a hosszú ideig tartó koncentrálás nem mindenkinek mehet jól. Vannak, akik sporpió Hold idején fájdalmukban másokat piszkálnak. Ha veled is megtörténik, tudd, hogy az illető így akar magán könnyíteni. Ne vedd fel, mosolyogj rajta egyet. Próbáld nem beleélni magad a bántásokba, mert nagyon lehúzhatnak.
A házimunkát csak akkor ereszd bő lére, ha olyan típusú ember vagy, akit kikapcsol. Megeshet, hogy most lassabban végzed az otthoni tevékenységeket is. Ne várj magadtól őrült tempót, ne ostorozd magad, ha nem úgy sikerül, ahogy esetleg tervezted. Alkalmas napok a vizes tevékenységekre, valamint a régi, használaton kívüli dolgok lomtalanítására. Próbálj örülni az otthon elvégzett legapróbb munkának is! Tudd, hogy egy otthon rendbetartása nem is olyan könnyű feladat, mint azt sokan gondolják. Igenis legyél büszke ha sikerül elvégezned a rutint. A száradó ruhák illata, látványa felett is időzz el, így terelheted gondolataidat pozitívabb irányokba.
A szerelmesek között felütheti fejét a féltékenység. Ennek alapja a megnövekedett szeretetvágy. Nagyon jól eshet most szeretve lenni. Szuper döntés, ha romantikáztok, összebújtok, közösen pihentek. Legyél kedveseddel is nagyon türelmes, ne sorakoztasd most fel az elvárásaidat, ugyanis megeshet, hogy ő is épp nagymértékű fizikai fáradtsággal, vagy belső vívódással küzd.
A nem szerelmesek nekikeseredhetnek. A magány most mardosóbb lehet. Jellemző ilyenkor, hogy elemezgeted a régi kapcsolataid, esetleg felnagyítod a megélt pozitívumokat. Próbálj inkább magadra koncentrálni. Kényeztesd, szeresd önmagad! Lehet, hogy minden igyekezeted ellenére gondolataid és érzéseid az önsajnálat köré csoportosulnak. Sírd ki magadból, próbáld kihasználni a Telihold lezárásokra alkalmas erejét.
Mindenki jól teszi, ha figyeli önmagát, és önmagával is próbál türelmes és megértő lenni. A Telihold napjain lehetőségünk van maximumra töltődni, ez azonban nem is olyan könnyű. Tested vágyhat sok-sok táplálékra, vitaminra. Ne lepődj meg, ha nagyfokú édességvágy tör rád. Engedj most a kísértésnek. Telihold idején az apró örömök különösen sokat érnek, míg az önmagunkkal való küzdelem rengeteg energiát elrabolhat. Jól teszed, ha romantikus könyveket, filmeket hívsz segítségül gondolataid elterelésére. Alkalmas napok, hogy meditálj, vagy spirituális olvasmányokkal töltődj. Ha alvásproblémáid szoktak lenni, akkor nyújtsd hosszabbra, csendesítőbbre az esti rutinod. Hívd segítségül a levendula illóolajat, a kellemes zenét, meditációs hanganyagokat! Próbálj időben lefeküdni, mert most nagyon-nagyon fontos lenne, hogy valóban pihenj. Próbáld ki, hogy nem veszed természetesnek a pozitív dolgokat! Vedd észre a legapróbb jót, örömet, boldog pillanatot is, és állj meg örülni neki. Próbáld hangsúlyozni önmagadnak, hogy most feltöltöd tested, lelked és szellemed is szépséggel, jósággal, sikerrel, szeretettel! Hallgass a Holdra!
~ Ajánlott tevékenységek ~

  • test: pihenés, vitaminkúra, bőséges folyadékbevitel, talpmasszázs, meditálgatás, spirituális olvasmányok, simogatások
  • szépség: nyugtató fürdő, bőrtáplálás, romantikus illatok, masszázs
  • háztartás: pihenés, öntözés, mosás
  • kert: csigaharc, öntözés
  • gyógynövények: csalán, levendula
  • Bach-virágeszenciákHOLLY - zöldszemű szörny irtó, CHICORY - foglalkozz már velem, RESCUE csepp - kordában tartja érzelmeidet
  • kerülendő: féltékenykedés, kisajátítás, önhergelés, önsajnálat, szomorkodás, szomorú zenék, nehéz fizikai munka, monotonitás
****HOLDMANTRA: Örülök a legapróbb jónak is!****
Csatlakozz a Holdhallgatók csoportjába közösségi oldalunkon is ITT!
Iratkozz fel a HOLD Hírlevélre ITT. (Pipáld kérlek a HOLD csoportot. Adataidat titokban tartjuk és bármikor leiratkozhatsz.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Válogatás